Joomla 1.5 template design door Websitebird
Home

CFE Nieuws

Nieuwe prijzen: Time-Totem vanaf €389,-

Time-Totem: Compleet, Extra of Basis

Om de kans op succesvolle toepassing zo groot mogelijk te maken, biedt CFE-Groep Time-Totem bij voorkeur aan als onderdeel van een compleet concept. Naast Time-Totem 'Compleet' is nu ook levering mogelijk van Time-Totem 'Basis' of Time-Totem 'Extra'.

De verschillen tussen deze drie versies bestaan vooral uit het al-dan-niet inbegrepen zijn van het geschiktheidsonderzoek van de gebruiker, training en instructie van gebruiker en begeleiders en de installatie en uitleg over het werken met de software. Zie ook het overzicht hieronder.

Prijsverlaging

Tegelijkertijd met de invoering van een nieuwe prijsstructuur konden de kosten voor Time-Totem ook aanzienlijk worden verlaagd. De nieuwe prijzen zijn nu als volgt:

Overzicht

 
Time-Totem uitvoering Compleet Extra Basis
Prijs incl. btw € 499 € 439 € 389
Gratis levering aan huis
Time-Totem
Time-Totem software
Handige muurbeugel
Net-adapter en 2 USB-kabels
Gebruik van de helpdesk
Installatie en uitleg software optie
Gratis één maand op proef - -
Onderzoek, training en instructie optie optie
 

Een Time-Totem gewonnen!

Tijdens het NVA Autismecongres 2013 in Utrecht hebben we op de Autisme Informatiemarkt een Time-Totem verloot onder alle inschrijvingen.

Marianne van Dijk is de gelukkige winnares geworden. Ze heeft de Time-Totem gewonnen voor haar jongste zoon Ryan, die klassiek autisme heeft.

Ryan van Dijk met zijn gewonnen Time-Totem

Enkele weken geleden hebben we de gewonnen Time-Totem bij hen thuis geïnstalleerd en uitgelegd hoe hij werkt. Inmiddels werkt Ryan met de Time-Totem en hij is er erg blij mee.

 

 

Gebruikerservaringen: 'Arjan kan zelfstandig zijn programma aan'

Arjan is een volwassen man met een verstandelijke beperking en een autisme spectrum stoornis. Eind 2011 hebben we op proef een Time-Totem bij hem geplaatst, omdat Arjan uit zichzelf moeilijk in actie kwam en de aansturing door zijn begeleiding regelmatig tot incidenten leidde.

Zijn begeleidster doet verslag:

"Arjan was meteen geïnteresseerd toen de Time-Totem in het lokaal stond, maar nadat ik had uitgelegd wat het was, zei hij: “Heb ik niet nodig!”. Tot nu toe heeft hij alle visuele vormen van dagprogramma’s afgewezen.  Toch de Time-Totem in het lokaal laten staan en zo stiekem steeds wat dingetjes eraan toegevoegd: eerst een paar lampjes ingesteld, daarna woordkaarten van zijn programma gemaakt en erop gedaan. Vervolgens ook zijn dagprogramma er in geprogrammeerd. Hij bleef er steeds naar kijken. Een paar keer, in het bijzijn van Arjan, laten vallen dat je wel erg slim moet zijn voor zo’n apparaat omdat het met een computer werkt. Arjan is geïnteresseerd in computers, vandaar dat ik op deze manier zijn interesse voor de Time-Totem probeerde te wekken."

"Wat later heb ik, zonder overleg met Arjan (i.v.m. zijn afwijzing), gewoon de Time-Totem bij hem laten ophangen en in werking gesteld. Het valt me op dat hij er regelmatig op kijkt en wordt getriggerd door de signalen; hij geeft zelfs aan dat hij vindt dat sommige activiteiten te laat beginnen."

"Opvallend is dat Arjan de laatste dagen rustiger is dan anders. Dat kan toeval zijn, maar de tijd zal het uitwijzen. Ondanks de opbouwfase, zijn de resultaten nu al erg positief te noemen!"

"December 2011 - We zijn nog steeds in de opstartfase, maar het feit dat Arjan reageert op de Time-Totem en er ook steeds naar kijkt als ik hem ophaal, is voor mij een teken dat we er mee verder moeten gaan. Zijn activiteitenprogramma is uitgebreid en we hebben het gekoppeld aan een belonings-
systeem: hij krijgt twee keer per dag een ‘hulp’-taak aangeboden, waarmee hij 0,50 cent kan verdienen. Die spaart hij in een ‘piek-pijp’. Daarnaast wordt er ook ‘eigen tijd’ ingepland in zijn programma. Uit de rapportage valt op dat Arjan heel goed zelfstandig zijn programma kan draaien en dat hij de afgelopen tijd een hele goede periode heeft gehad."

"Februari 2012 - Arjan heeft de Time-Totem nu volledig geaccepteerd en ik verwijs er nu ook geregeld naar. We hebben momenteel 2 stagiaires die op vaste tijden een activiteit doen met Arjan. Een blok fietsen, tennissen of een spelletje. Omdat Arjan nu meer activiteiten krijgt aangeboden, past de hele dag niet meer op zijn Time Totem. Ik heb het moeten opdelen in een ochtend- en een middagprogramma. Ik ben er zeer tevreden over!"

"September 2013 - Arjan werkt nog steeds met de Time-Totem. Hij heeft zijn programma, al doet hij het wel op zijn eigen manier.  Als de zoemer van de Time-Totem gaat, kijkt hij erop, maar soms beseft hij dat hij de vorige activiteit nog moet doen en dan haast hij zich, om weer op schema te komen. Soms moeten we hem erop wijzen, want dan zit hij zo erg in zijn Nintendo dat hij de wereld om zich heen vergeet. Het valt op, dat als we aan zijn deur kloppen, hij steeds eerst een blik werpt op zijn Time-Totem."

 

 

Prijsverlaging CFE Medische Communicatieborden

De verkoopprijzen van onze CFE Medische Communicatieborden konden, door een toename in de belangstelling en daardoor een grotere productie-oplage, drastisch worden verlaagd!

Nieuwe prijslijst

Artikel Omschrijving Prijs
MCW set van 2 Woordenborden MCW 25,00
MCS set van 2 Scleraborden MCS 25,00
MCT set van 2 Tekeningenborden MCT 25,00
MCI Insteekbord MCI 20,00
MCA Aanwijsbord MCA 15,00
* Verzendkosten 6,75

De vermelde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief € 6,75 verzendkosten.
GRATIS verzending bij bestellingen vanaf €40,00.

 

 

Stephanie

In EenVandaag van 15 februari zagen we het aangrijpende verhaal over Stephanie van den Borne. Zij raakte in 2001 na een auto-ongeluk in coma. Er zijn nu bij haar enkele tekenen van zeer gering bewustzijn.

Héél even was in de uitzending te zien, hoe een logopediste communiceerde met Stephanie, met behulp van één van onze CFE-communicatieborden.

Ondanks het trieste verhaal over Stephanie vonden wij het mooi om te zien dat onze communicatieborden echt kunnen helpen bij het op gang brengen van communicatie. Daar zijn we best een klein beetje trots op.

(Als u de uitzending terug wilt zien, hier is de link naar de reportage "Leven met een comapatient".)

 

 

Taart verdiend met Time-Totem

De kinderen van Wendy Franssen waren bij de allereersten die Time-Totem in de praktijk konden uitproberen. Wendy stuurde ons het onderstaande berichtje:

foto kind met taart"Iedere morgen vertrok ik met een rothumeur en twee overprikkelde kinderen te laat naar mijn werk. De hele morgen was ik bezig met het aansporen van de kinderen: kleed je aan, eet je brood, pak je spullen. Ook moest ik zorgen dat ze geen ruzie kregen en tussendoor ook brood maken en tassen inpakken. Mijn jongens waren toen 5 en 8 en ze hebben allebei ADHD en Asperger. Oh, als dat toch eens anders zou kunnen...

Lees meer...

 

Resultaten pilotonderzoek effectiviteit, efficiëntie en gebruikersvriendelijkheid Time-Totem

Op 4 februari 2011 zaten Hettie Wiers en Arno van Lipzig van CFE-Groep voor de eerste keer op de HAN in Nijmegen. Daar ontmoetten zij Marike Koldewee en Sabine Brouwers, twee enthousiaste logopedistes in spé / junioronderzoekers en hun stagebegeleider Nico van Elewijck.

Marike en Sabine hebben in opdracht van CFE-Groep drie maanden onderzoek gedaan naar de effectiviteit, efficiëntie en gebruikersvriendelijkheid van Time-Totem bij Stichting De Driestroom. Het onderzoek stond onder supervisie van Prof. Dr. Hans van Balkom.

Lees meer...

 
Meer artikelen...
Twitter
- advertentie -
Banner