Joomla 1.5 template design door Websitebird
Home Nieuws Nieuwsberichten

Time-Totem op Autismecongres NVA


Op vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober 2011 organiseert de Nederlandse Vereniging voor Autisme haar jaarlijks autismecongres.

Dr. Rutger Jan van der Gaag opent het congres met een bijdrage over de huidige beeldvorming rond autisme. Rosa Hoekstra zet uiteen hoe tweeling- en familieonderzoek hebben bijgedragen aan verbetering van de kennis over de oorzaken van autisme en de samenhang met andere aandoeningen, zoals autisme en verstandelijke beperking. Bram Sizoo gaat in op autisme en bijkomende aandoeningen. Martine Delfos levert een bijdrage over de zogeheten mentale leeftijden bij mensen met autisme. Angst- en dwangstoornissen komen vaak voor bij mensen met autisme. Frits Boer richt zich met dit thema op het beter begrijpen van mensen die te maken hebben met deze problematiek. Annelies Spek sluit af met het onderwerp mindfulness.

Ervaringsdeskundigen
Daarnaast zijn er bijdragen van drie ervaringsdeskundigen: ervaringen van mensen met de nieuwe therapie Vicki's View, ervaringen op het gebied van autisme en werk en een persoonlijk verhaal over autisme bij vrouwen.

Autisme, een leven lang
Het congres wordt afgesloten met een compilatiefilm samengesteld uit de serie Autisme, een leven lang.

Meer informatie over het congres en een vooraankondiging van het programma vindt u hier: Informatie NVA-Autismecongres

CFE-Groep is op beide congresdagen aanwezig op de informatiemarkt met Time-Totem.

Wij hopen u tijdens het congres op de informatiemarkt te mogen begroeten.

 

 
Twitter
- advertentie -
Banner