Joomla 1.5 template design door Websitebird
Home Time-Totem

Hoe werkt Time-Totem?

Visualisatie

Bij mensen met een beperking wordt vaak gebruik gemaakt van gevisualiseerde dag- of weekprogramma’s, waarbij activiteiten voor de gebruiker worden weergegeven in de vorm van voorwerpen, foto’s of pictogrammen.

De ervaring leert echter dat de factor ‘tijd’ hierbij vaak problemen oplevert. Omdat de meeste mensen met een verstandelijke beperking niet goed kunnen klokkijken of onvoldoende inzicht hebben in tijdsbegrippen zoals 'straks' of 'over een uurtje', zijn ze voor het koppelen van een tijd aan activiteiten voortdurend afhankelijk van hun begeleiders en daardoor minder zelfstandig.

Koppelen van visualisatie aan tijdstip

Time-Totem helpt, zonder dat daarbij begeleiding nodig is, gebruikers bij het koppelen van een tijdstip aan een geplande activiteit.

altaltHet apparaat is een zuil met magnetische vakken waarop (verwisselbare) afbeeldingen of voorwerpen worden bevestigd, die elk een activiteit visualiseren.
Naast iedere afbeelding kan een signaallampje gaan branden op een van tevoren ingesteld tijdstip. Hieraan kan, indien gewenst, een geluidsignaal worden toegevoegd.

Er zijn twaalf magnetische vakken en elf lampjes (het bovenste vak is bedoeld voor een afbeelding van de gebruiker). De lampjes zijn leverbaar in twee varianten: alle 11 rood, of 6x rood en 5x geel (waarbij het gele lampje gebruikt kan worden om de overgangsfase tussen twee activiteiten aan te geven).

Centraal instelbaar

Met de Time-Totem software kunnen op een computer meerdere activiteitenprogramma's voor meerdere gebruikers afzonderlijk worden ingesteld en opgeslagen. Het ingestelde activiteitenprogramma voor de gebruiker kan dan met een USB-kabel naar het apparaat worden overgebracht.

Draadloos (optie)

Met behulp van een als accessoire leverbare RFID-kaartlezer/schrijver en een RFID-chipkaart (pinpas-formaat) kan dit zelfs draadloos. In de Time-Totem zit een RFID-ontvanger die het ingestelde programma draadloos van de chipkaart in het geheugen laadt, als men de pas in de buurt van de Time-Totem houdt.

 

 
Twitter
- advertentie -
Banner