Joomla 1.5 template design door Websitebird
Home Time-Totem

CFE Time-Totem


Time-Totem is door CFE-Groep bedacht en ontwikkeld op basis van onderzoek en ervaringen uit de dagelijkse praktijk.

foto time-totem (detail)

Time-Totem is een programmeerbaar planningssysteem voor mensen die moeite hebben met de verschillende begrippen voor tijd, met het structureren en overzien van hun dagindeling en met het maken van overgangen tussen verschillende activiteiten.

Door tijdstip en duur van een geplande activiteit visueel te maken, helpt Time-Totem de gebruikers bij het koppelen van een activiteit aan een tijdstip en aan een tijdsduur. Dat vergroot hun zelfstandigheid en vermindert het aantal directe begeleidingsuren.

Het apparaat bestaat uit een zuil met verwisselbare afbeeldingen die elk een activiteit visualiseren. Naast de afbeelding kan op een ingesteld tijdstip een signaallamp gaan branden en kan er een geluidsignaal worden gegeven.

Het op de computer ingestelde activiteitenprogramma voor de gebruiker kan met een USB-kabel naar het apparaat worden overgebracht. Met behulp van een als accessoire leverbare RFID-kaartlezer/schrijver en een RFID-chipkaart (pinpas-formaat) kan dit zelfs draadloos. In de Time-Totem zit een RFID-ontvanger die het ingestelde programma draadloos van de chipkaart in het geheugen laadt, als men de pas in de buurt van de Time-Totem houdt.

Voor wie is Time-Totem bedoeld?

alt

Time-Totem is een programmeerbaar planningssysteem voor iedereen die geen goed inzicht heeft in het begrip ‘tijd’ en/of moeite heeft met structuur in het dagprogramma.

Het systeem is oorspronkelijk door CFE ontwikkeld voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Time-Totem is ook uitstekend geschikt voor andere doelgroepen, zoals mensen met autisme, Asperger, PDDNOS, afasie, Alzheimer, dementie, een lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke beperking en voor moeilijk lerende kinderen.

Time-Totem kan eveneens worden ingezet voor mensen die niet goed kunnen klokkijken of moeite hebben met de structuur in hun dagprogramma.

Daarnaast is het systeem een goede oplossing voor mensen die problemen hebben met verbale instructies of met hun auditief geheugen.

Time-Totem helpt mensen met een beperking bij het plannen en uitvoeren van hun dagprogramma, zonder dat daar begeleiding bij nodig is.

 

 
Twitter
- advertentie -
Banner